Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag, 10 juni 2019, is de 12e editie van de Dag van het Kasteel. In onze regio zijn Kasteel Bouvigne in Breda en De Blauwe Kamer in Oosterhout te bezoeken.
Kastelen en buitenplaatsen zetten de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud.

Kasteel Bouvigne

Tijdens de Dag van het Kasteel stelt waterschap Brabantse Delta het Kasteel Bouvigne open. Er zijn gidsen aanwezig die u vertellen over het kasteel, de tuinen en over de de historie van het landgoed. Voor kinderen is er de mogelijkheid zich als prins of prinses om te kleden.
Sinds 1973 is waterschap Brabantse Delta de trotse eigenaar van deze historische buitenplaats aan de zuidkant van Breda. Het landgoed dateert uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een sprookjesachtig kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen en een boomgaard.
De prachtige tuinen bij het kasteel zijn het bezoeken meer dan waard. Geïnspireerd door de mode van die tijd, vindt u op het landgoed tuinen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. In 2010 is ook de boomgaard, die oorspronkelijk aan de zuidzijde van het landgoed lag, in ere hersteld. De toegang tot het landgoed en de rondleidingen zijn gratis. Honden zijn op het landgoed niet toegestaan.

Openingstijden: 12:00 pm – 5:00 pm
Adres: Bouvignelaan 5, 4836AA, Breda, Noord-Brabant
Website: http://www.landgoedbouvigne.nl

Kasteel De Blauwe Camer

Kasteel de Blauwe Camer dateert in eerste opzet uit omstreeks 1400 en maakt sinds 1647 deel uit van de Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal. Voordien kende het gebouw meerdere eigenaren, waaronder in de 15e eeuw de Johannieterorde. Na een restauratie van 1955 tot 1959, bleef de zorg voor daadwerkelijk onderhoud bestaan. De gemeenschap Sint-Catharinadal geniet bekendheid als centrum voor cultuur en gebed. Vanaf 2014 werd begonnen met een toekomstproject: Behoud door ontwikkeling. De aanleg van een wijngaard, moestuin, kruidentuin en de intensivering van de gastenontvangst werden in de afgelopen jaren gerealiseerd. Sint-Catharinadal is 1 van de 10 Baroniepoorten in de regio.

Openingstijden: 2:00 pm – 5:00 pm
De Middag kan begonnen worden met het meevieren van de Middaggebedsdienst in onze kerk.
Adres: Kloosterdreef 3, 4901 PH, Oosterhout, Noord-Brabant
Website: http://www.sintcatharinadal.nl

Kijk voor meer open kastelen op de website van de organisatie.

Veel plezier!