Hotel Mastbosch Breda Baroniepoort
Hotel Mastbosch Breda Baroniepoort

Hotel Mastbosch is een mooie locatie om even uit te blazen na een flinke wandeling of fietstocht. U kunt er een kopje koffie drinken, lunchen, een terrasje pikken, dineren of vergaderen.

Bij iedere Baroniepoort is informatie beschikbaar over het gebied en de overige Baroniepoorten die via een eigen fietsroute met elkaar zijn verbonden.

Het Mastbos is een van de alleroudste naaldbossen en na de Wouwse plantage het oudste cultuurbos van Nederland. Graaf Hendrik III van Nassau heeft het bos vanaf 1515 laten aanleggen met zaaigoed van de grove den uit Neurenberg in Duitsland. Voor de aanleg was in dit gebied een heideveld met een aantal kleinere eikenbossen.

Het mastbos heeft in de loop der eeuwen hout geleverd voor onder meer de bouw van het Kasteel van Breda en de Spaanse vloot. Later leverde het masten voor de schepen van de VOC. Ook heeft het bos dienstgedaan als jachtgebied voor de Heren Breda.

Bij eerste aanleg was het bos 3 kilometer lang en ongeveer 750 meter breed. Het oudste gedeelte van het bos ligt in het gebied van hotel Mastbos naar het einde van het eeuwigheidslaantje.

Het Mastbos bevat verschillende routes. Zo liggen er een fietsroute, een ruiterroute, diverse wandelroutes en een route voor mensen die slecht ter been zijn.

 

 

 

Hotel Mastbos Breda Baroniepoort Genoeg wandelpaden en fietspaden in het statige Mastbos
Genoeg wandelpaden en fietspaden in het statige Mastbosch

Om het gebied optimaal te ontsluiten is vanuit het streeknetwerk LandStad de Baronie een Baroniepoort gerealiseerd bij Hotel Mastbosch in Breda. Een Baroniepoort fungeert als toegangspoort voor een gebied met bijzondere natuurlijke kenmerken. Iedere poort heeft daarnaast zijn eigen, bijzondere verhaal in de vorm van een streeklegende. Die legende is via een QR code op een smartphone te beluisteren.

Luister hier naar de legende van de LegendejagersDe kolenbrander van het mastbos

 

Hotel Mastbos Breda Baroniepoort

Contactgegevens:

Hotel Mastbosch Breda
Burgemeester Kerstenslaan 20,
4837 BM Breda

T +31(0)76 – 5650050
E info@mastbosch.nl
www.mastbosch.nl