Bijenlandschap West-Brabant

Of je nu een gemeente of waterschap bent, een natuurorganisatie, een bedrijf, een boer met veel grond of een particulier met een klein tuintje. Iedereen kan een bijdrage leveren om bijen te helpen.

Bijen zijn essentieel voor het behoud van flora en fauna. Maar het gaat niet goed met de bij. De helft van de 360 soorten wilde bijen wordt bedreigd in hun voortbestaan. Reden voor een groep betrokken organisaties uit Brabant om het ‘Bijenlandschap West-Brabant’ te vormen. En zich onder deze naam actief in te zetten om het leefgebied van honing- en wilde bijen en andere bestuivers te verbeteren.

Het Bijenlandschap West-Brabant bestaat uit: ANV Brabantse Wal, ANV tussen Baronie en Markiezaat, Bijenhoudersvereniging De Wal van Brabant, Bijengilde Etten-Leur e.o., Brabants Landschap, Food4bees, Natuurmonumenten, Natuurpodium Brabantse Wal, Suiker Unie, LSNed, Evides Waterbedrijf, Waterschap Brabantse Delta, Fruitport West-Brabant en de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht.

Wilt u er meer over weten? Lees dan hier verder.