Blind Walls Gallery is altijd open

Al bijna honderd muurschilderingen telt de Blind Walls Gallery, het buitenmuseum van Breda over de geschiedenis van de stad. En er is nu ook een catalogus en binnenkort een Wallspot.

Blind Walls Gallery is het museum op straat. Meer dan 90 muurschilderingen vertellen de verhalen van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken via de website of tijdens een rondleiding met een ervaren gids!

Er zijn wandeltours en fietstours. Ze zijn afhankelijk van de corona-maatregelen vanaf begin april weer te boeken.

De Blind Walls Gallery is vijf jaar geleden voortgekomen uit het Graphic Matters-festival, een tweejaarlijks evenement over visuele communicatie in Breda. De gemeente is er enthousiast over en woningbouwverenigingen en particulieren stellen graag hun blinde muren ter beschikking, zegt Elbers. De kunstwerken trekken flink wat bekijks, ook van buiten de stad. In 2019 deden 2500 mensen mee aan een begeleide tour langs de straatkunst. Dat kan nu even niet, maar op de website van Blind Walls staan routes die je zelf kunt lopen of fietsen en een korte uitleg over alle kunstwerken. je kunt ook het prachtige nieuwe boek kopen.

Blind Walls Wallspot
Binnenkort opent de Blind Walls Wallspot, de eerste legale street art plek van Breda. Samen met BANK15 is de organisatie op zoek naar vier talentvolle kunstenaars die als eerste los willen gaan op de nieuwe muren van de Wallspot.

Een jury kiest één kunstenaar die later dit jaar een muurschildering mag maken bij Foodhall Breda.

Geef je vóór 8 maart op! Lees hier meer.