Boek Legendejagers in de prijzen

Vorig jaar heeft Stichting Legendejagers hun eerste boek uitgegeven. Het is een boek over de Tempeliers in Alphen en het heeft een prijs gewonnen!


De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door LandStad De Baronie.
De uitgever looft elk jaar een prijs uit voor het beste boek en de vakjury heeft het boek – samen met nog twee anderen titels – uitgekozen tot beste boek in het genre fictie. Het publiek kan nu meestemmen om ervoor te zorgen dat het boek ‘Storm over de Commanderij’ ook de hoofdprijs over alle categorieën gaat winnen.
Breng je stem uit op dit boek. Dit is de link: https://www.boekgoud.nl/stemmen/9340

Samenvatting ‘Storm over de commanderij – Twee ridders op één paard’

Van 1144 tot 1307 hadden de roemruchte Tempeliers een commanderij in dorpje Alphen (N.B.). Dit verhaal vertelt over de laatste jaren van de commanderij in Alphen en over Rogier. Hij is een boerenzoon in het begin van de veertiende eeuw. Als zijn pad dat van Reinout van Lier kruist, lijkt dat zijn kans om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Rogier wil namelijk niets liever dan ridder worden, Tempelier. Rogier wordt na veel pogingen eindelijk stalknecht op de commanderij. Hij is slim en nieuwsgierig en dat brengt hem van het ene avontuur in het andere. Al snel komt hij achter de geheimen van de Tempeliers en begint hij te twijfelen aan zijn roeping. En dan neemt het lot een dramatische wending.

Over de auteur

Rob Hopstaken (1966) is geboren en getogen in Noord Brabant. Na een opleiding tot docent tekenen begon hij in 2002 als zelfstandig illustrator en decoratieschilder met zijn eigen bedrijfje Skapare Plan. Hij werkt voor diverse restaurants en illustreerde diverse boeken. Met de jaren creëerde hij een eigen sprookjeswereld in woord en beeld. In 2012 richtte hij met zijn goede vriend Erik Franken de Legendejagers op waarin zijn eigen fantasie, maar ook historische thema’s letterlijk tot leven komen. Legendejagers is inmiddels uitgegroeid tot een meeslepend en spannend concept en geeft iedereen de kans letterlijk in de fantasie of geschiedenis te duiken.