Oud Oosterhout Oosterhout Streekmusea Baronie BaroniepoortenIn dit museum waant u zich in het Brabants leven van 1900 tot 1950. Zowel binnen als buiten is er alles aan gedaan om de moderne tijd te doen vergeten.
In het museum is een woonkamer uit die tijd ingericht en krijgt u een idee van de invloed van Rooms-Katholieke kerk. Een groot deel van de ruimte wordt ingenomen door de drukkerij, waar alles nog met de hand wordt gezet. Buiten is een groot miniaturenpark, waar allerlei gebouwen uit Oosterhout rond 1900 zijn nagebouwd. En nog elk jaar komen er gebouwen bij! Verder is er een Vlaamse schuur, wasruimte van vroeger en een schoenmakerij. Voor kinderen is er een speciale speurtocht. En vergeet het snoepwinkeltje niet!

Bezoekersinformatie:
Bredaseweg 129

In het museum is ook een snoepwinkel met originele Oosterhoutse kaneelstokken aanwezig. In deze winkel is ook koffie verkrijgbaar. Ook zonder museumbezoek toegankelijk.
In het museum is ook een snoepwinkel met originele Oosterhoutse kaneelstokken aanwezig. In deze winkel is ook koffie verkrijgbaar.

4904 SB Oosterhout
www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl