Druktemeter (voor natuurgebieden) gelanceerd

Mensen die van plan zijn om een natuurgebied rond Breda te bezoeken, kunnen sinds afgelopen weekend een ‘druktemeter’ raadplegen. Het is een handig hulpmiddel om drukke plekken te vermijden in verband met de coronamaatregelen.

Mensen kunnen voor vertrek een appje sturen naar een nummer, waarna je direct antwoord krijgt op de vraag hoe druk het is. Wie verkoeling wil zoeken bij de Galderse Meren kan eerst de drukte checken via het telefoonnummer 0611709015. Voor de binnenstad is het nummer 0611778060.

VisitBrabant Routebureau, de organisatie die meer dan 18.000 kilometer knooppuntroutes in Brabant beheert, lanceerde eerder al een ‘druktemeter’ voor de hele provincie.

De ‘druktemeter’ van de Brabantse natuurgebieden gebruikt drie kleurcodes. Groen: het is rustig, je kunt gerust komen recreëren. Oranje: het is aan de drukke kant, overweeg elders naartoe te gaan. Rood: het is te druk, ga naar een andere locatie.

In tegenstelling tot de Bredase druktemeters is de ‘meter’ van VisitBrabant niet te whatsappen. Je kunt de interactieve kaart via de site raadplegen.

Foto: Oude Buisse Heide | Rene Koster Photography / Natuurmonumenten