Etten-Leurse Moeierboom genomineerd

Diep geworteld in het hart van Etten-Leur staat een hele bijzondere boom. Stem hier op de boom bij de verkiezing European Tree of the Year.

De Moeierboom op de Markt in Etten-Leur is een 345 jaar oude grootbladige zomerlinde. Rond 1674 geplant op de plek waar in de late middeleeuwen een openlucht rechtbank was.

De boom werd afgelopen oktober verkozen tot de Boom van het Jaar van Brabant en later ook van Nederland. Het SBNL Natuurfonds heeft sinds 2018 het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook de verhalen achter Nederlandse bomen bekendheid krijgen.

Bomen vertellen ons verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en 1001 verhalen.
 
De Boom van het Jaar verkiezing draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. De Nederlandse Moeierboom is zo’n boom. Het is een echte verbindingsboom, vanwege z’n plek in het centrum een prachtige plek voor ontmoeting. Zijn we trots op in de Baronie!

En nou komt het: namens Nederland neemt de boom deel aan de verkiezing European Tree of the Year! Aan deze verkiezing nemen 14 landen deel. Er kan nog tot en met 28 februari gestemd worden op de trots van de Baronie en dat kan hier: www.treeoftheyear.org

Let op: om alle landen evenveel kans te geven, stem je op twee bomen. Naast de Moeierboom stem je bij voorkeur op een boom die t/m afgelopen zondag nog minder stemmen had, bijvoorbeeld die van het Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Kroatië, Frankrijk, Tsjechië of Hongarije. Op het door jou ingevulde e-mailadres ontvang je een linkje om je stemmen te bevestigen. Vergeet dat niet, want anders tellen je stemmen niet. Bedankt!