Fietsroutekaart Baronie op de fiets

Vanaf nu is de fietsroutekaart Baronie op de fiets gratis op te halen bij o.a. de VVV Zundert, het raadhuis in Zundert en het stadskantoor in Breda.

Deze fietsroutekaart leidt belangstellende fietsers langs o.a. de route Van Nassau tot Van Gogh: een 20 kilometerlange route van ongeveer één uur. De kaart is een initiatief van 076fietst, Stichting Fietspaden Netwerk Mark en Weerijs én de gemeenten Breda en Zundert.

Eyecatchers
Langs de route Van Nassau tot Van Gogh zijn voldoende eyecatchers. ‘Langs het kronkelende riviertje de Aa of Weerijs, fiets je langs open velden, bossen, aardbeien- en boomkwekerijen. Je komt steeds zuidelijker, richting Zundert, geboorteplaats van één van ’s werelds geliefdste schilders: Vincent van Gogh’ zo is te lezen op de fietsroutekaart.

‘Deze fietsroutekaart is een mooie toevoeging voor het toeristische aanbod binnen de gemeente. Door de Corona-Crisis is de aftrap van dit toeristische seizoen niet wat we ervan hadden gehoopt. Maar, ik hoop dat door de fietsroutekaart deze schitterende route, met veel bezienswaardigheden, kan rekenen op nog meer belangstelling van recreanten’, aldus Johan de Beer, wethouder Toerisme en Recreatie.

Ook het bestuur van de Stichting Fietspaden Netwerk Mark en Weerijs, is trots op het resultaat: ‘Als Stichting hebben wij ons vanaf het begin ingezet voor uitgebreide informatievoorziening over en aan het fietspad. Voor deze fietskaart hebben wij alle informatie voor het Zundertse gedeelte verzameld. Wij zijn erg blij met de realisatie van deze kaart’.

Sjezen met Spinola
Naast de route Van Nassau tot Van Gogh, staat op de fietsroutekaart ook de route Sjezen met Spinola op de kaart uitgestippeld. Deze route langs o.a. Terheijden en Teteringen is 53 kilometer lang en duurt ongeveer drie uur. Een mooie gelegenheid om mensen meer te laten genieten van het landschap rond Breda, zodat zeker in deze tijd, mensen niet alleen de stad in trekken maar ook lekker de ruimte opzoeken van de omgeving.

De kaart is op te halen bij de VVV Zundert, aan de balie van het raadhuis in Zundert en het stadskantoor in Breda. Ook is deze online te raadplegen.
Kijk hier!