Streekmuseum generaal Maczek museum landstad streekmuseum de barHet Generaal Maczek Museum is gewijd aan de dappere mannen en vrouwen van de 1e Poolse Pantserdivisie, die in 1944 en 1945 onder aanvoering van Generaal Stanisław Maczek belangrijke delen van ons land van de Duitse bezetting en onderdrukking hebben bevrijd. Deze Poolse militairen brachten ons de vrijheid en gaven ons de kans om ons land weer op te bouwen. Helaas waren onze bevrijders niet in staat hun eigen vaderland Polen te bevrijden en moesten zij accepteren dat hun land nog 50 jaar werd onderdrukt.

De vaste opstelling van het museum toont uniformen, wapens, uitrustingsstukken, documenten, tekeningen, schilderijen, boeken en foto’s die betrekking hebben op de periode van de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder het aandeel van de militairen van de Eerste Poolse Pantserdivisie bij de bevrijding van Zuid-Nederland en dan met name rondom Breda.

Streekmuseum generaal Maczek museum landstad streekmuseum de barOp de foto het graf van Gen. Maczek. Het Generaal Maczekmuseum is gesloten tot het moment dat er een nieuwe locatie gevonden is.

Bezoekersinformatie:

Het museum is momenteel op zoek naar een nieuwe huisvesting.

www.maczekmuseum.nl

Streekmuseum generaal Maczek museum landstad streekmuseum de bar