Online Bomenbingo Natuurmonumenten

Met de maatregelen om het corona-virus in te dammen, zien de dagen er anders uit. Speciaal om alle thuisblijvers op weg te helpen, kun je via Natuurmonumenten een online bomenbingo downloaden.

Deelnemers leren zo meer over bomen die in de eigen tuin of buurt staan. Natuurmonumenten West-Brabant geeft daarnaast online tips en weetjes over de bomen uit de bingo. En… er is een prijs te winnen!
Scholen dicht, anderhalve meter afstand van elkaar; wat moet je dán doen? Je kan meedoen met de Bomenbingo. Om mensen een nieuwe uitdaging te geven, is een ‘Oerrr-bomenbingo’ gratis te downloaden via: www.natuurmonumenten.nl/biodiversiteit/bomenbingo-je-eigen-buurt.

“Er is genoeg groen in je eigen omgeving”, vertelt Miranda Fieret, boswachter communicatie en beleven. “Heb je wel eens opgelet welke bomen er bij jou in de buurt zijn? Wat ze zo bijzonder maakt? Doe mee aan de Bomenbingo en je komt erachter!”.

Elke woensdag en vrijdag staat er een boom uit de bomenbingo in de schijnwerpers. Op de facebookpagina www.facebook.com/WestBrabantNatuurmonumenten kunnen mensen tips vinden om de bomen te herkennen. “Aan welke boom zitten bijvoorbeeld die leuke helikoptertjes die naar beneden dwarrelen? En welke boom heeft een witte bast? Er is genoeg te ontdekken!”.

Bomenbingo: het spel
Stap 1: Download de bingokaart via www.natuurmonumenten.nl/biodiversiteit/bomenbingo-je-eigen-buurt
Stap 2: Ga met de bingokaart op zoek naar de desbetreffende boom in tuin/straat of nabije omgeving.
Stap 3: Stuur een foto van jou en de boom naar de boswachter (west-brabant@natuurmonumenten.nl) of tag ‘WestBrabantNatuurmonumenten’ via Facebook.
Stap 3: Alle bomen compleet? De eerste vijf deelnemers met complete bingokaarten krijgen een prijs opgestuurd. En vergeet vooral geen ‘bingo’ te roepen!