Uitnodiging online boekpresentatie ‘Hoe houden we het leefbaar?’

Uitnodiging: online boekpresentatie ‘Hoe houden we het leefbaar?’ Donderdag 29 april van 16.30 tot 17.30 uur.


De afgelopen periode is er met ontzettend veel passie en energie gewerkt aan het boek “Hoe houden we het leefbaar?”. Een boek over Klimaatadaptatie in de Baronie, opgetekend door Riet Pijnappels.

Het klimaat verandert en de mens zal zich – hoe lastig ook – moeten aanpassen. Dat vraagt om een andere manier van leven, wonen én voedsel produceren. Daarvoor is bestuurlijk lef nodig en volgens sommigen ook een nieuwe bestuursstijl: minder praten en meer doen.

De 25 klimaatprojecten die in dit boek voor het voetlicht worden gebracht, zijn een voorbeeld van geen woorden, maar daden. Ze laten niet alleen de noodzaak zien, maar ook de grote wens van velen, om de Baronie mooier, biodiverser en klimaatbestendiger te maken. Het zijn kleine en grote projecten, variërend van een voedselbos en een biologische melkveehouderij tot herstel van beekdalen, het vergroenen van woonwijken en het terugbrengen van de rivier de Mark in Breda.

En nu is het tijd voor de volgende stap. Want we móeten hierover verder met elkaar in gesprek.

Aanmelden boekpresentatie
Met trots nodigen we u daarom uit voor de online boekpresentatie op donderdag 29 april van 16.30 tot 17.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen vindt dit plaats via een (interactieve) webcast.
U kunt zich hier aanmelden om erbij aanwezig te zijn. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en meer informatie over het programma. Kent u iemand in uw omgeving waarvoor deze presentatie ook interessant is? Zegt het voort, deel dit artikel.