Hij is er! De Baroniekrant!

De vakantiekrant ‘Op pad in De Baronie’ is verschenen! Een krant boordevol informatie, tips en inspiratie om De Baronie van Breda beter te leren kennen. Gemist in je brievenbus? Wij hebben de distributiepunten voor jee.

Internetsite en vakantiekrant inspireren inwoners en bezoekers van de streek

LandStad en VVV’s in De Baronie slaan handen ineen voor vakantiekrant

Rene Koster Photography (Oude Buisse Heide)

Streeknetwerk LandStad De Baronie, de VVV’s en toeristische informatiepunten in De Baronie van Breda hebben de voorbij coronamaanden niet stilgezeten. Er is hard gewerkt. Samengewerkt. Nu dit jaar de vrijetijdssector ook in De Baronie hard is en wordt geraakt, hebben we de krachten gebundeld. Om de streek top of mind te houden bij inwoners en bezoekers en de aantrekkelijkheid en veelzijdigheid van De Baronie eens extra onder de aandacht te brengen.

Juist nu, vindt LandStad De Baronie. Want lokale ondernemers in de streek kunnen wel een extra zetje gebruiken en inwoners en bezoekers valt veel te vertellen over ons gebied. Iedereen is wel toe aan wat frisse inspiratie.

Samenwerking alle VVV’s en toeristische informatiepunten
De krant is een eerste product van de samenwerking tussen ondernemers, VVV’s en toeristische informatiepunten en de verschillende gemeenten, verenigd in LandStad De Baronie: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Gilze en Rijen, Oosterhout, Rucphen en Zundert. Op en rond 1 juli valt de krant in de bus op bijna 160.000 adressen. Daarnaast worden door de VVV’s en toeristische informatiepunten nog eens 25.000 exemplaren verspreid over diverse distributiepunten, waaronder hotels, restaurants, campings en vakantieparken.

Inspiratie om de De Baronie te ontdekken
De krant ‘Op pad in De Baronie van Breda’ brengt natuurgebieden, routes, bezienswaardigheden, streekproducten en ‘family-fun’-activiteiten voor het voetlicht en inspireert om deze zomer toch vooral de – voor velen – nog onbekendere pareltjes in De Baronie te ontdekken. De veelzijdige natuur met statige bossen, uitgestrekte polders, woeste heide, oeroude vennen, kabbelende beken en ongeëvenaard schone beekdalen. Maar ook cultuur en historie komen aan bod. Karakteristieke monumenten, molens, musea en bijzondere kerken. En omdat we dol zijn op goed eten staan we stil bij wat culinaire hotspots en streekproducten.

Magie van De Baronie
De krant wordt online ontsloten via een nieuwe webpagina: www.magievandebaronie.nl. Deze portaalpagina bevat naast een online versie van de krant ook doorverwijzingen naar de verschillende VVV’s en toeristische informatiepunten in Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Gilze en Rijen, Oosterhout, Rucphen en Zundert. Een aantal pareltjes uit de streek wordt bovendien ontsloten via het VisitBrabant platform hiermoetjezijninbrabant.nl.

Druk en verspreiding
De krant ‘Op pad in De Baronie van Breda’ is gedrukt bij Drukkerij Vorsselmans in Zundert en vormgegeven bij Uitgeverij De Bode in Zundert. Verspreiding van de krant is in handen van Uitgeverij de Bode in samenwerking met Uitgeverij Em. de Jong. De webpagina is gemaakt door studio CEL.

Als streeknetwerk LandStad De Baronie bedanken wij iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan de krant en de webpagina! Een mooie start voor een structurele samenwerking.

Jan Bastiaenen, vormgever De Bode“Baronie betekent letterlijk de vrije heerlijkheid van een baron. En dat vrijmoedige gevoel laten we je hier graag beleven!”

Geef een reactie