Van Gogh fietsroute

De Van Gogh fietsroute in Brabant is uitgebreid met 100 kilometer en is nu nog mooier en leuker om te fietsen! De Baronie is de regio waar Vincent werd geboren en opgroeide. Maar liefst 5 van de 10 Brabantse routes zijn hier te vinden.


Fiets waar Vincent wandelde en kom alles te weten over zijn leven in Brabant. De hele route is 435 kilometer lang, maar je kunt ook 10 kortere lusjes fietsen. Ontdek ze allemaal met de nieuwe Van Gogh fietskaarten.

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). In Brabant werd Vincent geboren, hier groeide hij op, vond hij inspiratie, zette hij zijn eerste schetsen op papier, ontwikkelde hij zich tot schilder en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters. De route nodigt fietsliefhebbers uit zich te laten inspireren door het landschap dat Vincent in zijn hart sloot.

Fietskaarten

Bij de vernieuwde Van Gogh fietsroute zijn vijf fietskaarten (€ 3,95 per stuk) en een cadeaubox (€ 19,95) uitgebracht. Elke kaart bevat twee fietslussen: 

De Van Gogh fietsroute is uitgezet over het huidige fietsknooppuntensysteem. Onder elk knooppuntbord tref je een Van Gogh fietsroutebord. Volg de Van Gogh fietsroutebordjes van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Tussen de knooppunten volg je de bewegwijzering van het knooppuntensysteem.

De Van Gogh fietsroute (routekaarten en cadeaubox) zijn verkrijgbaar bij diverse VVV’s en Toeristische Informatiepunten in De Baronie, sowieso altijd bij de Van Gogh erfgoedlocaties in Zundert en Etten-Leur.
U kunt ze ook online bestellen.