De vaste presentatie zoomt in op de jeugd van de kunstenaar. Vincent zelf neemt je bij de hand in een hoorspel dat verhaalt over zijn bijzondere band met zijn broer Theo en de bezorgdheid van zijn ouders. In projecties komt het Zundert van die dagen tot leven en herken je zijn liefde voor de natuur. Je krijgt een kijkje in de kunsthandel van de ooms, wordt getuige van Vincents worsteling met het geloof en je ontdekt hoe het de rest van de familie verging.

Op de geboortegrond van Vincent van Gogh staat het Vincent van GoghHuis. Geen klassiek museum, maar een huis van herinnering en beleving. Bij de vaste presentatie “Vincent van Gogh – De wortels van een meester” neemt Vincent u mee naar zijn verleden. Daarnaast is er ruimte voor exposities rond kunstenaars die zich lieten inspireren door leven of werk van Vincent van Gogh.
Voor kinderen heeft het Van GoghHuis educatieve programma’s. Op speelse en interactieve wijze maken zij kennis met deze bekende schilder.
In de brasserie, de museumwinkel, de Van GoghKamer en het documentatiecentrum worden met regelmaat kleine exposities en presentaties ingericht.

Bezoekersinformatie:
Vincent van GoghHuis
Markt 26-27
4881 CN Zundert
www.vangoghhuis.com

De winkel in het Van Gogh-Huis. De vaste presentatie zoomt in op de jeugd van de kunstenaar. Vincent zelf neemt je bij de hand in een hoorspel dat verhaalt over zijn bijzondere band met zijn broer Theo en de bezorgdheid van zijn ouders. In projecties komt het Zundert van die dagen tot leven en herken je zijn liefde voor de natuur. Je krijgt een kijkje in de kunsthandel van de ooms, wordt getuige van Vincents worsteling met het geloof en je ontdekt hoe het de rest van de familie verging.
De winkel in het Van Gogh-Huis.